tiistai 25. lokakuuta 2011

Mokkapalat


Päätin kokeilla mokkapalojen tekoa speltistä ja intiaanisokerista. Myös muut aineet valitsin luomuna tai reilunkaupan tuotteina.

Pohja:
4 (luomu)kananmunaa
4dl intiaanisokeria
4,5dl spelt puolikarkea-jauho
1dl raaka kaakaojauhe
3tl leivinjauhetta
150g (luomu)voita
2dl vettä

Kuorrute:
6dl ruokotomusokeri
0,5-1dl vahvaa (luomu)kahvia
50g (luomu)voita
tummaa suklaata (väh. 70%)

Pohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaaleanruskeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Sekoita jauho muna-sokeri vaahtoon.
Sulata voi ja lisää vesi joukkoon.
Sekoita voi-vesiseos taikinaan kokoajan sekoittaen.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 190-200C n. 20min.

Kuorrute:
Sulata voi. Sekoita ruokotomusokeri ja kahvi keskenään. Lisää kahvia vähän kerrallaan, jotta näet ettei massasta tule liian löysää. Lisää lopuksi joukkoon voi.
Levitä kuorutus jäähtyneelle kakkupohjalle.
Raasta tummaa suklaata kuorutteen päälle.

Laita hetkeksi viileään ja leikkaa ruuduiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti